Paskelbta Pakomentuoti

Nauji automobiliai stebina išsvajotomis technologijomis

Nauji automobiliai daugeliui kelia ne tik susižavėjimą, bet ir smalsumą, kokią inovatyvią funkciją ar mygtuką būtų galima aptikti naujausioje versijoje. Automobilių technologijoms ir išvaizdai daug dėmesio skiria tokie prekės ženklai kaip BMW, „Audi“, „Land Rover“, „Toyota“ ir kt. Aptarsime, ko galima tikėtis neseniai išleistose transporto priemonėse.

Nauji automobiliai, keičiantys spalvą

BMW korporacija stengiasi bent vienu žingsniu būti toliau nei konkurentai, todėl automobiliuose nuolat diegiami vis inovatyvesni sprendimai. Štai 2022 metais buvo pristatytas naujas automobilis „BMW iX Flow“, kuris vienu mygtuko paspaudimu gali pakeisti išorės spalvą. BMW padengtas

elektroniniu rašalu „E Ink“, kuris leidžia keisti spalvą iš baltos į juodą, sukurti šešėlius.

Šis koncernas daug dėmesio skiria ne tik išorės, bet ir vidaus dizainui. Neseniai sukurta funkcija „My Modes“ leidžia keisti automobilio apšvietimą, vaizdą ekranuose, garsą ir kitus elementus pagal vairuotojo nuotaiką.

Naujus automobilius „BMW“ galima užsakyti Lietuvoje „Krasta Auto“ salonuose.

360 laipsnių kamera

Daugeliui vairuotojų laikant vairavimo egzaminą, prieš tai reikėjo įgyti daug įgūdžių priparkuoti automobilį atbula. Reikėjo pasikliauti savo akimis, stebėti orientacinius ženklus – linijas, bortelius, kitų automobilių kampus. Su 360 laipsnių kamera parkavimasis net ir pilnoje aikštelėje tėra vaikų žaidimas. Vairuotojas mato vaizdą iš visų pusių, o apie pavojingą priartėjimą pranešą garso signalas. Taigi, ši technologija ženkliai palengvina parkavimosi užduotį ir padeda išvengti avarijų.

Įspėjimas apie nukrypimą nuo kelio juostos

Daugelis naujų automobilių turi šią funkciją, įspėjančią apie nukrypimą nuo eismo juostos. Vis tik, tai gali ir erzinti ir išgelbėti gyvybę. Pyptelėjimai kertant juostą gali kelti šiokį tokį nepasitenkinimą, tačiau reikėtų prisiminti, jog ši funkcija kitą kartą gali išgelbėti gyvybę.

5 G ryšys

Visi nauji automobiliai turi ekranus, vieni didesnius, kiti mažesnius, 5 G ryšio dėka atliekančius vis daugiau funkcijų. Automobilyje atsiranda galimybė naudotis visomis interneto paslaugomis. Didelis privalumas, kad galima prisijungti prie navigacijos sistemos, galinčios parodyti, kur yra spūstys ar kelio remonto darbai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *