Paskelbta Pakomentuoti

Saldūs Armėniškį malonumai – desertai ir saldumynai

Armėnijoje – istorijos ir turtingų kultūrinių tradicijų kupiname krašte – rasite daugybę saldumynų, kurie pakerės jūsų skonio receptorius ir privers trokšti dar. Armėnijos desertai – nuo šimtmečių senumo receptų, perduodamų iš kartos į kartą, iki modernių klasikinių patiekalų variacijų – atspindi šalies kulinarinį meistriškumą ir šiltą svetingumą. Šiame straipsnyje leisimės į gardžią kelionę po armėniškus saldumynus, tyrinėdami jų unikalų skonį ir kultūrinę reikšmę.

Gata – saldus dosnumo simbolis
Negalima kalbėti apie armėnų desertus, nepaminėjus mylimosios Gatos. Šis disko arba pynės formos pyragas yra įdarytas gausiu sviesto, miltų, cukraus ir kvapnių prieskonių, tokių kaip cinamonas ir kardamonas, mišiniu. Gata simbolizuoja šilumą ir dosnumą, dažnai patiekiama svečiams kaip sveikinimo ir geros valios ženklas. Kiekvienas Armėnijos regionas turi savitą Gata versiją, todėl tai išties įvairus ir brangus skanėstas.

Pakhlava – malonumo sluoksniai
Pachlava, tolimas gerai žinomos baklavos pusbrolis, užima ypatingą vietą armėnų šventėse ir susibūrimuose. Jį sudaro sluoksniai sluoksniuotos tešlos, gausiai padengtos smulkintais riešutais, pavyzdžiui, graikiniais riešutais arba migdolais, ir sujungtos saldžiu sirupu, pagardintu rožių vandeniu arba medumi. Kiekvienas Pakhlava kąsnis – tai tekstūrų ir skonių sprogimas, todėl per šventes ir ypatingas progas jam neįmanoma atsispirti.

Armeniski saldumynai"Alani" – mėgaukitės abrikosų saldumu
Abrikosai, vadinami "vaisių karaliumi", vaidina svarbų vaidmenį armėnų virtuvėje, o "Alani" yra šio mylimo vaisiaus deserto įkūnijimas. Šie sultingi abrikosai džiovinami, o paskui įdaryti nuostabiu smulkintų riešutų, cukraus ir kvapnių prieskonių mišiniu. Rezultatas – kramtomas, saldus ir riešutų skonio skanėstas, kuris su kiekvienu kąsniu nukels jus į saulės nubučiuotus Armėnijos sodus.

Kadaif – subtilus malonumas
Kadaif, dar vadinamas Kataifi arba Knafeh, yra subtilus ir sultingas desertas, gaminamas iš plonų susmulkintos tešlos gijų, išmirkytų saldžiame sirupe. Pyragas dažnai įdarytas gausiu sūrio arba riešutų mišiniu, kuris suteikia nuostabų tekstūros ir skonio kontrastą. Kadaif yra tikras armėniškų desertų šedevras, o sudėtingas jo paruošimas atspindi meistriškumą ir aistrą, su kuria kuriamas šis nuostabus saldumynas.

Sari Bourma – džiaugsmo sluoksniai
Sari Bourma, kas išvertus reiškia "geltonas ritinėlis", yra kepinys, kuris žavi savo užburiančia spiralės forma. Plonos tešlos sluoksniai suvyniojami su saldžiu graikinių riešutų įdaru ir iškepami iki tobulumo. Rezultatas – traškus, traškus, dribsnių pavidalo skanėstas, džiuginantis ir akis, ir skonio receptorius. Sari Bourma dažnai patiekiamas per vestuves ir kitas linksmas šventes, simbolizuoja laimę ir klestėjimą.

Keliaudami į Armėniją, būtinai susipažinkite su nuostabiu armėniškų desertų pasauliu. Kiekvienas saldus skanėstas – nuo širdžiai mielos Gatos iki įmantraus Sari Bourma – neša dalelę armėnų kultūros ir tradicijų. Tad keliaukite į kepyklėles ir konditerijos parduotuves, ragaukite nepakartojamų skonių ir pajuskite Armėnijos teikiamą saldumą. Jūsų skonio receptoriai bus dėkingi už šią nepamirštamą kelionę po armėniškų desertų karalystę.

Jūsų patikimas kelionių partneris

Daugiau informacijos: Kelionės į Armėniją su Ingrida Tours.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *